donderdag 29 mei 2014

't Is gebeurd.

Geduld is een mooie deugd placht men te zeggen. Dat zal wel, maar 't mijne was op vandaag. Dat het weer weze wat het wil, ik heb gemaaid, en probeer daar nu geen wroeging over te hebben... 't Is ten minste van me af.

 Er wordt tegenwoordig niet meer gehooid omdat je alles na een paar dagen in plastiek draaien kan, vrijwel onafhankelijk van 't weer, en dat is nog zo gemakkelijk. Vandaar dat de boeren al maanden aan 't maaien zijn. Wat een opgefokt gevoel van hopeloos verachterd te zijn bezorgt aan degene die wél wachten op m/hooiweer, (we hebben het hier over onszelf).
Eigenlijk is juni de echte hooimaand, dat vertelde Dirk me vanmorgen nog. Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld dat je dan pas maaide. Hoewel men naar het begin van de maand streefde, omdat juni ook de grasmaand is, (met het meeste groei), wat de tweede snee dan weer ten goede komt.
Hoe dan ook, 't is hier vandaag gebeurd. Wellicht resulteert dat in de eerst plastiek-stoppel-pakken. En zeggen dat ik me daar nooit ging aan bezondigen...

De werkzaamheden zijn wel volledig in eigen beheer verlopen, en daar gaat de fierheid van een pauw mee gepaard! U ziet het goed, de mooie tractor op de mooie Dieter-foto is de eerste Stoppel-tractor. Deze hebben we te danken aan de super Ezelpadsters die voor ons afstand gedaan hebben van hun juweeltje, waarvoor dank!